Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wat kan ik zelf doen?

Om de koffieboer met zijn gezin uit de armoede te trekken, strijdt Fairfood voor een leefbaar inkomen voor de koffieboer. Zo kun je daarbij helpen:

  1. Let op welke koffie je bestelt en wat je in boodschappenmandje doet
    Er zijn heel wat koffiebarretjes en specialty coffees die hun best doen voor eerlijkere koffie. Check bijvoorbeeld eens wat onze ambassadeurs te zeggen hebben over koffie. Sta je met je boodschappenmandje in de supermarkt? Kies dan voor een pak koffie met een keurmerk of kies een koffiemerk dat al werk maakt van zijn verantwoorde en duurzame ambities (zie: Koffiemerken en keurmerken in actie, dit bieden ze).

 

  1. Vraag je favoriete koffiemerk hoe het zit
    Waar komt jouw koffie precies vandaan? Hebben de koffieboeren een leefbaar inkomen? En wat doet het koffiebedrijf om armoede tegen te gaan? Stuur je favoriete koffiemerk of -bedrijf een bericht met deze of andere vragen, bijvoorbeeld via e-mail, Facebook of Twitter. Kan gewoon! Vraag wat ze doen om de situatie van de koffieboeren te verbeteren. Zo laat je het bedrijf weten dat je een leefbaar inkomen voor de koffieboer belangrijk vindt en worden ze daar ook meteen aan het denken gezet.

 

  1. Sluit je aan bij onze actie!
    Met onze WAKEcUPCALL schud je de koffiewereld wakker! Koffieboeren verdienen een beter inkomen dan ze nu krijgen, een leefbaar inkomen om precies te zijn. Grote koffiebedrijven moeten een stuk doorzichtiger worden, zodat er beter zicht is op de herkomst van de koffie en de misstanden in de keten. Door de hashtag #wakecupcall te delen op Twitter of Instagram, geef je aan dat je dit belangrijk vindt. Ook leuk: kom jij met je gezicht in ons smoelenleger op de homepage. Hoe meer likes en aanhang we hebben, hoe sneller we de koffiewereld in beweging zullen krijgen!