Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Gosling

Wij zijn koffiebranders uit Amsterdam die onze koffiebonen zoveel mogelijk direct bij de boer inkopen. Doordat wij de koffie direct van hen afnemen, kunnen wij de boeren een betere prijs geven voor hun koffie, zonder dat dit leidt tot een hogere prijs voor de afnemer van onze gebrande koffiebonen.

Wij bezoeken met regelmaat de plantages waar onze koffie vandaan komt. Samenwerking leidt niet alleen tot betere koffiebonen, maar door een betere beloning dragen wij ons steentje bij aan de leefomstandigheden van de betreffende koffieboeren, zodat zij in staat zijn hun kinderen een betere toekomst te geven.

Het klimaat is voor ons enorm belangrijk. In Indonesièˆ zagen wij dat er veel koffie verloren gaat omdat er veel te veel regen valt in periodes die normaal geheel droog horen te zijn. Wij proberen ons steentje bij te dragen door met een koffiebrander te werken die bijna de helft van zijn hitte hergebruikt, waardoor er minder warmte verloren gaat.

In Oeganda werken wij samen met 152 kleine koffie families, waarvan ruim 100 vrouwen, die in coòˆperaties hun koffie verbouwen en bewerken. Onze focus daar ligt op het verbeteren van de kwaliteit van de koffie en de leefomstandigheden van deze families. Zo organiseren wij in Nederland evenementen, waarbij we schoolattributen verzamelen voor de kinderen, en helpen we bij het bouwen van een droogruimte voor de groene koffie.